2024. március 29., péntek

Koronavírusos ámokfutás három országon keresztül

A zenicai székhelyű Kantić Touristik személyszállítási vállalat pert indított egy bosznia-hercegovinai állampolgárral szemben, aki pozitív koronavírusteszttel utazott, s minderre csak a német határnál jöttek rá, miközben addig három ország határán is átjuott, ezzel 60 embert károsított meg közvetlenül.

A német határnál az ország határőrei fedezték fel, hogy a nő PCR-tesztje valójában pozitív.

A német hatóságok az összes utasnak 10 napos karantént rendeltek el, valamint egy negatív PCR-tesztet kell majd felmutatniuk a továbbhaladásukhoz.

A történetben mindezeken kívül az a legaggasztóbb tényező, hogy a nő két határon, a horváton és a szlovénon is probléma nélkül átjuthatott.

A teszt német nyelvre volt lefordítva, a diagnózis latinra, ezért nem értette azt a busz személyzete, s engedték fel az utasszállító járműre – áll a vállalat közleményében.

A Kantić Touristik azért perelte be a nőt, mert tudatosan sodorta veszélybe az összes utast, a sofőröket, a vámosokat, illetve a határőrök egészségét veszélyeztette. Továbbá pert indítottak még azon egészségügyi intézmény ellen, amely átadta a pozitív tesztet a nőnek, és ezt sehol sem vezette be nyilvántartásba.