2024. március 28., csütörtök

Németországban a járványügyi intézkedések ellen tüntetnek

A közép-németországi Kassel városában összecsapásokra került sor a tüntetők és a rendőrök között az újabb járványügyi szigorítások miatt. A rendőrség paprika sprayt és gumibotokat használt a tüntetőkkel szemben, akik megpróbálták áttörni a felállított kordonokat – írja a 021.rs hírportál.

A kasseli tüntetéseken több ezer ember vett részt, a rendőrséggel való összecsapások mellett még az ellentüntetők oldaláról is történtek beavatkozások, jelenti a Guardian hírügynökség.

A többnyire szélsőjobboldali csoportok, akik a kormány járványügyi intézkedéseit ellenzik, az ország több városában is tüntetésekre hívták a polgárokat.

Berlinben mintegy 1800 rendőr állt készenlétben a lehetséges zavargások miatt, azonban csupán több tíz tüntető jelent meg a Brandenburgi kapu előtt. Időközben mintegy háromszáz tüntető az Unter den Linden sugárúton gyülekezett, a szélsőjobboldali demonstrációkkal szemben.

A rendőröknek be kellett avatkozniuk, amikor néhány szélsőjobboldali tüntető megpróbálta megtámadni a fotóriportereket, de a rendőrség tájékoztatása szerint ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet.