2024. április 19., péntek

Mali: Júniusban érkezik a segély a munkanélkülieknek

Az állam júniusban 60 eurós egyszeri támogatást fizet minden munkanélküli polgárnak a harmadik gazdaságsegítő segélycsomag keretében, mondta Siniša Mali pénzügyminiszter, hozzátéve, hogy a májusban és novemberben személyenként 30 eurós segéllyel, valamint a munkanélkülieknek járó támogatással az említettek összesen 120 eurót kapnak.

A segély minden munkanélkülinek jár, aki szerepel a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában, ismertette a pénzügyminiszter a Prva televízió műsorában. A tárcavezető pontos adatokkal még nem tudott szolgálni arról, hogy hányan jogosultak a támogatásra, azonban elmondta, hogy a kormány egy-két héten belül elfogadja az erre vonatkozó rendeletet.

VIZSGÁLJÁK ÐILAS SZÁMLÁIT

A pénzügyminiszter szerint a pénzmosás megelőzésével foglalkozó igazgatóság vizsgálatot indít Dragan Ðilas külföldi számláiról.

Mali úgy fogalmozott, hogy az offshore cég birtoklása nem törvénytelen, ha azt bejelentik, és minden tranzakció és számlán lévő összeg után adóznak. Ðilas viszont hónapok óta azt állítja, hogy nincs számlája Mauritiuson és Hongkongban, az újságírók hazudnak, tette hozzá Mali.

„Kismillió olyan vállalat van, mint amilyen az Ascanius, ami a Direct Mediához köthető, ez pedig megerősíti Dragan Ðilasszal 2014 óta fennálló kapcsolatát és a viszonteladásból származó adókijátszást több mint 52 millió euró értékben” – hangsúlyozta a pénzügyminiszter.

Mali emlékeztetett arra, hogy a múlt héten jelent meg az a cikk, miszerint a Szabadság és Igazságosság Párt elnökének mauritiusi, svájci és hongkongi számlája is van. Aggasztó, hogy a média szerint Ðilasnak több mint 50 számlája van 17 országban, szögezte le a tárcavezető.

Arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy a média által közzétett információk valóban helytállóak-e, miközben Ðilas hamisításról beszél, Mali a következőket válaszolta: „Komoly újságok, mint amilyen a Novosti, megengedne-e magának ilyet?”