2024. április 20., szombat

Közel harmincezer beoltott

Rendkívüli oltási lehetőség szombaton a Határőr helyi közösségben és Sándorban

Városunkban folytatódik a lakosság tömeges immunizációja. Ennek keretében továbbra is végzik az előzetes időponttal nem rendelkező, 60 év feletti polgárok beoltását. Az elmúlt hétvégéhez hasonlóan újabb peremvárosi helyi közösségekben szervezik meg a rendkívüli oltási lehetőséget. Minderről pénteken az új városházán kialakított oltóponton dr. Nikola Filipović, a délelőtti váltás koordinátora számolt be lapunknak.

– Ma az oltóponton a Szputnyik V vakcina második adagjának beadását végezzük. Emellett körülbelül húsz polgárnak beadtuk a Sinopharm vakcina második dózisát is. Ők az első adagot a kórházban vették fel, most a második adag felvételére már hozzánk jöttek el. Az oltóponton kívül az Eugen Kumičić utcában lévő, egyes számú rendelőben folytatódik az előzetes időponttal nem rendelkező, 60 év feletti polgárok oltása. Ugyancsak előzetes időpont nélkül folyik az oltás Újzsedniken. Egy csapatunk pedig Györgyénben végzi ezt a feladatot. Az oltópont szombaton is nyitva tart, és továbbra is a Szputnyik V és a Sinopharm második adagjának beadását végezzük. A Kumičić utcai rendelőben egy csapat pedig tovább végzi az előzetes időponttal nem rendelkező, 60 év feletti polgárok oltását. Emellett szombaton egy csapatunk a Határőr (Graničar) helyi közösségben, egy pedig Sándorban nyújt rendkívüli oltási lehetőséget a 60 év feletti polgároknak. Tudomásom szerint vasárnap is lesz rendkívüli oltási lehetőség a Kumičić utcai rendelőben és Kisbajmokon. Ezek azonban egyelőre még nem hivatalos információk – nyilatkozta a koordinátor.

Kérdésünkre dr. Nikola Filipović elmondta, hogy Szabadkán péntek délután egy óráig 29 850 polgár kapta meg valamely vakcina legalább első adagját.