2021. október 20., szerda
OLVASSA A MAGYAR SZÓ NYOMTATOTT KIADÁSÁT!

A városmag nem válik tömbház-rengeteggé

Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ a városközpontra úgy tekint, mint Szabadka legnagyobb komparatív előnyére

Közszemle, közfelháborodás, majd azt követően közvita, amelyre 26 észrevétel érkezett – ebből 25 elmarasztaló jellegű –, végül pedig a Tervbizottság döntése, hogy visszaküldi Szabadka kettes övezetének részletes szabályozási tervét a kidolgozónak, azaz a dokumentum jelenlegi formájában nem kerül elfogadásra. A témában dr. Pásztor Bálint, a szabadkai városi képviselő-testület elnöke nyilatkozott lapunknak, aki az elmúlt hetekben folyamatosan a terv kártékony jellegére igyekezett felhívni a közvélemény figyelmét.

Dr. Pásztor Bálint (Gergely Árpád felvétele)
Dr. Pásztor Bálint (Gergely Árpád felvétele)

OLVASSA LAPUNK NYOMTATOTT KIADÁSÁT!

Hogyan készülhetett el egyáltalán egy ilyen jellegű részletes szabályozási terv? Milyen lépések esedékesek ezután? Van-e esély arra, hogy módosítsák az általános szabályozási tervet? Többek között ezekre a kérdésekre válaszol lapunk hasábjain dr. Pásztor Bálint.

A szabadkai városi képviselő-testület elnöke a Városi könyvtár homlokzatának felújítása kapcsán is nyilatkozott lapunknak.

Cikkünk teljes terjedelmében a Magyar Szó nyomtatott kiadásának hétvégi számában olvasható, a délutáni órákban pedig honlapunkon is elérhető.