2024. március 29., péntek

Törökbecse többet érdemel

A bánáti kisvárosba látogatott tegnap dr. Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár

Törökbecsén tett tegnap munkalátogatást dr. Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár, aki vendéglátóival meglátogatta a régi magtárat, az egykori aracsi községházát, a Tisza-parti kikötőt és a helytörténeti múzeumként működő Glavaš Emlékházat is.

– Jelenleg a 45 vajdasági önkormányzat közül 33-ban működik idegenforgalmi szervezet – mivel számunkra stratégiai fontosságú a turizmus fejlesztése, ezért anyagilag is támogatni fogjuk ezeknek az irodáknak a megnyitását. Az a célunk, hogy 2024-ig mindenhol legyen ilyen szervezet. Nagyon elégedett vagyok a gazdasági és idegenforgalmi titkárság héten lezárult pályázati eredményeivel is, ugyanis több mint kétezren nyújtottak be pályázatot, a legtöbben nyersanyag-vásárlási és gépbeszerzési támogatást igényeltek. Április végén a titkárság foglalkoztatás-támogatási pályázatot is hirdet 42 millió dinár értékben, ezzel többek között a nehezen foglalkoztatható csoportoknak szeretnénk segítséget nyújtani. Az év második felében a turizmus digitális népszerűsítésére is adunk majd támogatásokat – mondta el dr. Nenad Ivanišević gazdasági és idegenforgalmi titkár.

Törökbecse az elmúlt négy évben 22 millió dinár pályázati támogatást kapott idegenforgalmi, gazdaságfejlesztési és foglalkoztatási célokra – a tartományi titkár saját bevallása szerint is ez meglehetősen szerény összeg, mert a kiváló adottságokkal rendelkező Törökbecse ennél többet érdemel.

– Törökbecse önkormányzata 2,5 milliárd dinár értékű projektekkel várja az újabb pályázati lehetőségeket. A törökbecsei ipari övezet betelt, hamarosan a Conzum vállalat üzeme is megkezdi itt a működését. Minden infrastrukturális projekthez – a víz- és szennyvízhálózat kiépítésére, az idegenforgalom fejlesztésére, az utakra, az újabb ipari övezetre – kell a tartományi és a köztársasági támogatás. A közeljövőben sor kerül majd az Egészségház felújítására, tartományi eszközök segítségével a Žeravica Múzeumot is rendbe tudjuk hozni, hamarosan lezárul a szennyvíztisztító projektre kiírt közbeszerzési pályázatunk, és kaptunk támogatást a szennyvízhálózat fejlesztésére is – összegezte a terveket Saša Maksimović, Törökbecse polgármestere.