2024. március 29., péntek

Méregdrága svájci karórát foglaltak le a határon

A horgosi határátkelőnél a vámosok a rendőrséggel együttműködve még kedden lefoglaltak egy Hublot márkájú karórát, amelynek értékét mintegy 87 ezer svájci frankra becsülik – írja a 021.rs hírportál.

Az esetre akkor került sor, amikor az országba való belépésnél egy szlovák rendszámtáblájú Audi-gépjárműt ellenőriztek. Az autó egyik utasa szerb, a másik pedig szlovák állampolgár és Pozsonyból indultak Tiranába.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy milyen bejelentenivalójuk van, az ötven év körüli sofőr és nem sokkal fiatalabb utastársa azt felelték, hogy csak a személyes holmijuk van náluk, valamint megengedett összegű készpénz.

Mindezek ellenére részletes ellenőrzésre különítették el őket. A vámos ekkor a bepakolt holmik között a hátsó ülésen egy papírzacskóra lett figyelmes. Ebben egy üres Hublot Big Bang típusú karóradobozra lelt, amelyhez egy elismervény is tartozott, ezen pedig 2021. március 3-a volt megjelölve a vásárlás időpontjaként.

A sofőr tagadta, hogy az óra a megtalált dobozból valóban ott lenne, de ezt követően az utastársára mutatott, aki a szóban forgó karórát a bal kezén viselte.

A preševoi illetőségű sofőr ellen feljelentést tettek az illetékes bíróságon, a drága karórát pedig, amely Pozsonyban került átvételre és egy Tiranában élő barátnak szállítottak, megőrzésen marad.