2024. április 24., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

Tuchellel szárnyal a Chelsea

Az angol Chelsea és a német Bayern jutott utolsóként a BL negyeddöntőjébe szerda este. A londoni gárda párharca a madridi Atlético ellen izgalmasnak ígérkezett, de Diego Simeone csíkos mezes bandája fel sem tudta venni a kesztyűt a Tuchel irányította Chelsea-vel. A német szakemberrel az angolok a PL nyolcadik helyéről a negyedikre léptek előre, s amellett, hogy a nemzeti bajnokságban már a dobogó is elérhető távolságban van, a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban is számolni kell a kékekkel. Szerda este Zijes és Emerson góljával 2:0-ra nyert a Chelsea. A spanyol sajtóban több kritika érte Simeonét, talán jogosan, hiszen csapatának hátrányban két találatra volt szüksége, de az argentin vezetőedző ennek ellenére lecserélte legeredményesebb támadóját, Luis Suárezt.

A másik párharc már az odavágó után lefutott volt, mert a Bayern 4:1-re nyert a Lazio vendégeként. A bajorok most hazai pályán, az Allianz Arénában diadalmaskodtak 2:1-re: a münchenieknél Lewandowski és Choupo-Moting volt eredményes, a másik oldalon a csereként beálló Parolo lőtt gólt.

A negyeddöntőbe három angol, két német, egy francia, egy spanyol és egy portugál csapat jutott. A sorsolást ma (pénteken) délben tartják.

BL, nyolcaddöntő, visszavágó: Bayern–Lazio 2:1 (tj. a Bayern 6:2-vel). Chelsea–Atlético 2:0 (tj. a Chelsea 3:0-val). A negyeddöntő mezőnye: Bayern, Borussia (D), Chelsea, Liverpool, Manchester City, PSG, Porto, Real Madrid.

További eredmények, francia kupa, nyolcaddöntő: PSG–Lille 3:0. Olasz bajnokság, a 24. fordulóban: Torino–Sassuolo 3:2. Az élcsoport: Inter 65, Milan 56, Juventus (–1) 55 pont stb. Spanyol bajnokság, a 2. fordulóban: Sevilla–Elche 2:0. Az élcsoport: Atlético 63, Barcelona 59, Real Madrid 57 pont stb.