2024. április 25., csütörtök

Őrizetben marad a kiskorút molesztáló 83 éves férfi

Május 15-éig meghosszabbították az őrizetét annak az újvidéki illetőségű nyolcvanhárom éves férfinek (M. J.), akit azzal vádolnak, hogy a Sodrosnál egy nyolc éves kisfiút molesztált – írja a 021.rs hírportál.

A Dnevnik napilap értesülései szerint az ügy tárgyalása még február 2-án elkezdődött az újvidéki Felsőbíróságon, nem hivatalos információk szerint a főtárgyaláson a vádlott előadta védekezését. Nem tudni, hogy mi hangzott el akkor, ugyanis a tárgyalás a nyilvánosság kizárásával folyt a kiskorú áldozat védelme érdekében. A nevezett lap információi szerint a következő tárgyalásra március 30-án kerül majd sor.

A vádlottat még tavaly május 7-én tartóztatták le, azzal a gyanúval, hogy a délutáni órákban elvezette a kisfiút a Sodros melletti erdőbe, majd ott molesztálta. Az idős ember és a kisgyermek nem ismerik egymást, azon a napon csak véletlenül találkoztak, nem messze a hajógyártól, miután a kiskorú gyerek egyedül indult el otthonról a Duna felé.

A gyermek további zaklatását két arra járó nő akadályozta meg, akik az esetet látva azonnal hívták a rendőrséget. M. J. ezt követően a Liman városrész felé menekült, a nők pedig megvárták a rendőrséget, majd elmondták nekik, hogy az idős ember melyik irányba menekült.