2024. március 29., péntek

Közösen a közösségekért

A perifériára szorult társadalmi csoportok tagjai Szabadkán március 20-áig jelentkezhetnek a Közösen a közösségekért elnevezésű projektben való részvételre.

A marginalizált csoportok tagjainak foglalkoztatása érdekében elindított projekt keretén belül a város közintézményeiben és civil szervezeteiben a romák, a gyermeküket egyedül nevelő anyák, az erőszak áldozatai, a fogyatékkal élők, a hosszabb ideje munkanélküliséggel küzdők és mások 3–4 hónapra kaphatnak munkát az áprilistól augusztusig terjedő időszakban. A projektet a GIZ Német Fejlesztési Ügynökség valósítja meg a Helyi Gazdaságfejlesztésért Felelős Nemzeti Szövetséggel (NALED) és a Roma Koordinátorok Szövetségével közösen.

A havi 160 munkaóráért járó nettó 28 000 dináros fizetése mellett a program résztvevői után kifizetik az adókat és a társadalombiztosítási járulékokat is, továbbá a helyi mediátorok mentori támogatást biztosítanak számukra, a munkáltató és a projekt végrehajtója pedig képzést szervez, annak érdekében, hogy a résztvevőknek megkönnyítsék a munkába állást és a munkavégzést.

A jelentkezéshez az érdeklődőknek egy kérdőívet kell kitölteniük és azt beküldeniük. A kérdőív kitöltéséhez segítséget kérhetnek a lakóhelyükön működő mediátortól vagy a NALED kapcsolati központjától a 063/865-86-05-ös telefonon vagy a zajednozazajednicu@naled.rs e-mail-címen. A kérdőív letölthető a NALED honlapjáról, illetve kérhető a közigazgatási hivatal, valamint a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat kirendeltségeinek ügyfélfogadó pultjainál.