2024. április 20., szombat
ÓBECSE

Irodalmi pályázat fiatalok számára

Az óbecsei Ifjúsági Iroda Korunk hősei címmel irodalmi pályázatot hirdet 15 és 30 év közötti, Óbecse község területén élő fiatalok számára. A pályamunkákat szerb és magyar nyelven március 22-éig lehet elküldeni a mladi.becej@gmail.com e-mail-címre. A dr. Žarka Svirčev és Ivana Petrović szerb nyelv- és irodalomtanárok, valamint Nagy Cigura Mónika magyar nyelv- és irodalomtanár alkotta zsűri dönt majd a legkreatívabb munkáról, amelynek szerzőjét e-bookkal, valamint az óbecsei Népkönyvtár éves tagságával jutalmazzák a szervezők. A kiíró ezzel a pályázattal szeretné megismerni a mai fiatalok értékrendjét, illetve azokat a személyeket, akik ennek a korosztálynak a példaképei és hősei.

Az Ifjúsági Iroda fotópályázatot is indít Illúziójáték címmel, amelyen minden induló egy beküldött fényképpel vehet részt, és a munkáján nem használhatja a Photoshopot vagy más képmódosító eszközt. A fényképeket Rácz László, Sípos Árpád és Danijel Rauški értékeli majd. A legjobb alkotás szerzőjének jutalma egy NIKON D3500 fényképezőgép és két belépő lesz a belgrádi Illúzió Múzeumba. Ezeket a pályázatokat is a mladi.becej@gmail.com e-mail-címre várják március 22-éig, „za foto konkurs” címzéssel.

A harmadik, Légy COOLturált! című videopályázaton 1–5 perces videóval vagy szkeccsfilmmel lehet versenybe szállni. A munkákkal azt kell megmutatniuk a szerzőknek, hogy mit jelent számukra a mai időkben kulturáltnak lenni, illetve motiválhatják is a kortársaikat a kulturált viselkedésre. A zsűri tagja Miloš Blažin és Marijana Đaković lesz, az általuk kiválasztott nyertes pedig egy GOPRO kamerával lesz gazdagabb. A filmeket a mladi.becej@gmail.com e-mail-címre kell beküldeni március 26-áig „za video konkurs” címzéssel.