2024. április 20., szombat

A biztonságosabb közlekedésért

Kishegyes község önkormányzata pályázatot írt ki babaülések igénylésére – A jövőben is folytatni szeretnék ezt a népszerű pályázatot

A kishegyesi önkormányzat népszerű pályázatai közé tartozik a gyermekülések igénylésére irányuló kiírás. Ezáltal a szülők ingyenesen kapnak gyermekülést, ami révén biztonságosabbá tehetik gyermekük szállítását. Sándor István, Kishegyes község alpolgármestere arról számolt be lapunknak, hogy az önkormányzat már több éve kiírja ezt a pályázatot, amellyel a közlekedésbiztonság növelése a célja.

– Gyermekülések vásárlásával szeretnénk növelni a közlekedésben részt vevő gyermekek biztonságát. Az akció idáig minden évben sikeres volt, hiszen évről évre nagyszámú érdeklődő jelentkezik erre a pályázatra. Épp ezért idén is folytatni szeretnénk a kezdeményezést, a polgármesterrel egyeztetve március 12-én kiírásra került a pályázat babaülések igénylésére. Azok folyamodhatnak babaülésért, akik ez idáig nem tették. Mindössze annyit kell tenniük, hogy az önkormányzat iktatójában kapható űrlapot kézzel, olvashatóan kitöltik, és mellékelik a személyi igazolványuk fénymásolatát. A gyermek születési anyakönyvi kivonatával igazolni kell, hogy van gyermekük, valamint szükség van a jogosítvány és a forgalmi engedély fénymásolatára, emellett igazolásra a fizetésük nagyságáról, illetve igazolásra a munkaközvetítőtől, ha munkanélküliek – mondta el az alpolgármester, majd arról is szólt, hogy a pályázat március 29-én 14 óráig adható át, Kishegyes község iktatójában. Ezt követően fogja az önkormányzat felmérni, hogy mekkora a jogosultak száma, vagyis mennyi gyermekülést kell rendelniük – fogalmazott Sándor, majd azzal folytatta, hogy a gyermekülések beszerzésére vonatkozóan az önkormányzat közbeszerzést fog kiírni. A sikeres közbeszerzést és az ülések megvásárlását követően pedig értesíteni fogják a kedvezményezetteket, hogy kioszthassák az üléseket.
Az alpolgármester arról is szólt, hogy a legutóbbi akció során közel ötven babaülést osztottak ki, községbeli szülőknek. Mindazok, akik eleget tettek az pályázat követelményeinek, kaptak babaülést – mondta.

A tavalyi évben is nagy volt az érdeklődés a babaülések iránt

A tavalyi évben is nagy volt az érdeklődés a babaülések iránt

– Az akciót két-három éve minden évben megtartjuk, és bízom benne, hogy ez a jövőben is így lesz. A polgárok visszajelzései arról tanúskodnak, hogy továbbra is van igény, mi pedig szeretnénk a jól bevált dolgokat folytatni és megőrizni – hangoztatta Sándor, majd hozzáfűzte még, hogy a pályázati kiírásban egy kis változtatást eszközöltek az idén. Nemcsak az pályázhat, akinek gépkocsija van, hanem az is, aki családtag, ismerős gépkocsiját szokta igénybe venni. Ebben az esetben a pályázati anyaghoz szükséges mellékelni a gépjárműhasználatról szóló hivatalos felhatalmazás fénymásolatát.