2024. március 29., péntek

Újabb adag Sinopharm-védőoltás érkezik Szerbiába

Az elnöki kabinet tájékoztatása szerint további kétmillió adag kínai Sinopharm-védőoltás leszállításáról kötöttek ma megállapodást – írja a 021.rs hírportál.

A közlemény szerint Aleksandar Vučić videobeszélgetést folytatott a Sinopharm vállalat képviselőivel a védőoltások megrendelésének folyamatáról. Emellett a kínai vakcinák szerbiai előállítását biztosító gyárakról, és a kórházak felszereléséről is szó esett.

Vučić kihangsúlyozta, hogy a polgárok legnagyobb része a kínai védőoltást vette fel, és rámutatott az újabb kétmillió adag oltóanyag beszerzésének fontosságára. Elmondása szerint a szerbiai szakemberek elismerően szóltak a Sinopharm-védőoltás minőségéről és biztonságáról is.

Liu Jingzhen, a Sinopharm csoport igazgatója, háláját fejezte ki a szerb elnöknek és a polgároknak is bizalmukért, amelyet a vállalat irányába mutattak. Hozzátette, hogy a Sinopharm, amely Kína legnagyobb gyógyszergyártó cége, már a tavalyi év óta viseli a felelősséget a koronavírus elleni küzdelemben.

Szerbia az első európai ország, amely jóváhagyta a kínai védőoltást, és ma is újabb kétmillió dózis leszállításáról kötöttünk megállapodást. Értékeljük a polgárok bizalmát a termékünk iránt, és boldogok vagyunk, hogy támogatást nyújthatunk a szerbiai embereknek a koronavírus elleni küzdelemben – mondta Jingzhen.