2024. április 25., csütörtök

Jól sportol, jól tanul

Fogadták a Jó tanuló, jó sportoló program zentai ösztöndíjasát

Tegnap délelőtt Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Juhász Attila, a községi tanács művelődéssel és oktatással foglalkozó tagja a városháza Zöld termében fogadta Pék Zalán serdülő birkózóbajnokot, aki a magyar Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által tavaly kiírt Jó tanuló, jó sportoló pályázaton ért el kiváló eredményt. A fogadáson jelen volt Szabó Urbán Ibolya tanárnő, Zalán osztályfőnöke és Balo Petar, az ifjú sportoló edzője is. Czegledi gratulált Zalánnak, és ajándékcsomagot nyújtott át neki, miközben hangsúlyozta, hogy a zentaiak és az önkormányzat büszke arra, hogy Zenta egyaránt fontos központ az oktatás és a sportolás területén is, és most, hogy ez a két dolog sikeresen találkozott egymással, még nagyobb büszkeséggel tölti el őket, emellett külön örülnek a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága programjának is. A polgármester ugyanakkor megjegyezte, hogy a fiatalok szemében így születnek az igazi példaképek, mert nemcsak az számít, hogy valaki kiváló sportoló legyen, hanem az is, hogy jól tanuljon.

Czegledi Rudolf külön gratulált Zalán osztályfőnökének és edzőjének is, és kiemelte, hogy az oktatás mellett lényeges, hogy a pedagógusok segítsék a sportklubok működését, és próbálják a diákokat oda irányítani, ugyanakkor a sportklubok számára is fontos, hogy a versenyzőik milyen eredményeket érnek el az oktatás során.

Zalán a jelen lévő újságíróknak elmondta, hogy megfelelő időbeosztással mindkét téren össze tudja egyeztetni kötelezettségeit, így az iskolában és az edzéseken is jól teljesít, ami kihatással van a versenyeire is, és megemlítette, hogy a matematika és a történelem a kedvenc tantárgya.

– Az online oktatás mellett jobban tudok az edzésekre koncentrálni, de a társaim miatt jobban szeretek iskolába járni, mert ott beszélgethetünk – jegyezte meg a fiú.