2024. március 28., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Kettős győzelmek

A kedd esti BL-nyolcaddöntős visszavágók közül egy fokkal izgalmasabbnak ígérkezett a Real Madrid és az Atalanta találkozója, hiszen az odavágón a királyi gárda csak egygólos előnyt harcolt ki magának (1:0). A kilencven perc alatt szokatlan módon egyáltalán nem azt az Atalantát láttuk, amelyet a Serie A-ban hétről hétre követhetünk: az olaszok az attraktív támadófutball helyett inkább átadták a területet a madridiaknak. A habfehérek a már meglévő előny tudatában nem igyekeztek túlzottan, inkább a vendégek hibájára vártak, ami egy eladott labda formájában meg is érkezett a 34. percben. Benzema vezető találata még az első félidőben jött, a fordulás után pedig Ramos is gólt lőtt, tizenegyesből. Az Atalanta Muriel gyönyörű szabadrúgásával szépített a hajrában, de a Realnak Asensio révén erre is volt válasza.

Az este másik csatáját a fantasztikus formában lévő Manchester City és a rossz sorozatot produkáló Borussia (M) játszotta, a járvány miatt méghozzá a budapesti Puskás Arénában. Guardiola nem aggódta túl a meccset a németek ellen: csapata De Bruyne és Gündogan góljaival 18 perc alatt lezárta a továbbjutás kérdését.

BL, nyolcaddöntő, visszavágó: Manchester City–Borussia (M) 2:0 (tj. a Manchester City 4:0-val), Real Madrid–Atalanta 3:1 (tj. a Real Madrid 4:1-gyel).