2024. április 19., péntek

Tiodorović: Akik megszegik az előírásokat, cipeljék az oxigénpalackokat!

Dr. Predrag Kon epidemiológus és a válságtörzs tagjának tegnapi kijelentését követően, miszerint azokat, akik koronabulikat szerveznek, és részt is vesznek rajta, büntetésben kell részesíteni, Branislav Tiodorović is hasonló véleményének adott hangot – írja a 021.rs hírportál.

Kon véleménye szerint az előírás megszegőit szigorúbb elbánásban kell részesíteni.

Elképzelésünk szerint, azokat a személyeket, akik illegális gyülekezéseken és koronabulikon vesznek részt, kötelezően tesztelni kell, majd ezt követően, ha kiderül, hogy valaki pozitív eredményt produkált, szigorú büntetésben kell részesíteni – jelentette ki Kon.

Akik pedig panaszkodnak, nagyon sok munka akad a járványkórházakban, még azok számára is, akik nem rendelkeznek egészségügyben szerzett tapasztalatokkal. Ezt komolyan fontolóra fogjuk venni. Példának okáért az oxigénpalackok cipelése komoly fizikai erőt igényel, és erre a munkára főként fiatalok jöhetnének szóba – mondta tegnap Kon.

Tiodorović ma hasonló kijelentést tett, miszerint a koronabulik szervezőinek felelniük kell, a résztvevőket pedig kényszermunkára kellene kötelezni, mégpedig a vörös zónában.

Azok az emberek, akik meg akarják mutatni, hogy a koronavírus nem is létezik, nem tudják, és nincsenek is vele tisztában, hogy mennyire veszélyes ez a vírus. Ezért bevisszük őket a kórházakba, cipeljék csak az oxigénpalackokat, tisztítsák a folyosókat, vegyék fel a védőruhákat, hogy lássák, milyen is a koronavírus testközelben – jelentette ki Tiodorović.