2024. április 24., szerda

Mali: Az adóhatóság dolgozik a törvény alkalmazásán

Az adóhatóság dolgozik a tulajdon eredetének meghatározásáról szóló törvény alkalmazásán, mondta ma este Siniša Mali pénzügyminiszter.

„Az adóigazgatás adatokat gyűjt a Szerb Nemzeti Banktól, a Korrupcióellenes Ügynökségtől és a pénzmosás megelőzésével foglalkozó igazgatóságtól" – hangsúlyozta Mali a Prva televízió műsorában.

A čačaki vendéglátósok ma reggel bejelentették, hogy délben – egy tiltakozó megmozdulással együtt – megnyitják kávézóikat, azonban ez mégsem történt meg, ugyanis Milun Todorović polgármester fogadta négytagú küldöttségüket. Ígéretet kaptak arra, hogy a helyi önkormányzat kérvényezi a bezárásra vonatkozó intézkedés helyi szintű felülvizsgálását. A kávézók hétfőig zárva maradnak, tiltakozás pedig nem lesz.

„Megbeszéléseket egyeztettünk az egyesületekkel, hogy felmérjük, hogyan tudunk segíteni” – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Siniša Mali.

„Az egészség a legfontosabb, meg kell hallgatnunk az ajánlásokat. Az állam partnerünk a gazdaságban, segítette a vállalatokat és a leginkább veszélyeztetetteket, így elkerültük a tömeges bezárásokat” – tette hozzá a pénzügyminiszter, hozzátéve, hogy eddig 1,5 millió munkavállalónak nyújtottak segítséget, de a pályázat még nyitva áll.