2024. április 20., szombat

Dmitrović: Meg kell akadályoznunk a születési arány csökkenését

Ratko Dmitrović családvédelmi és demográfiai miniszter a Vlasotincében tett támogatása alatt kijelentette, hogy az év végéig több mint 100 városba és községbe fog ellátogatni, hogy munkatársaival a következő év elejéig kialakíthassanak egy stratégiai dokumentumot, amely tartalmazni fogja az ország születési arányainak feljavítására kialakított tervezetet.

Dmitrović hangsúlyozta, hogy a Családvédelmi és Demográfiai Minisztérium összehangolja majd a minisztériumok közötti munkát annak érdekében, hogy megakadályozzák a fiatalok elvándorlását a kisebb helységekből. Számukra könnyebben elérhető pályázatokat kell biztosítani és meg kell teremteni a minőségi élet feltételeit.

Miután meglátogatta a Rolopro családi alapítású vállalatot, amely redőnyök és ajtók gyártásával foglalkozik, Dmitrović kijelentette, hogy dicséretes az, amit Ljubiša Marinković véghez vitt, hiszen amellett, hogy a szülővárosában önerőből biztosította a boldogulását, 14 barátját is foglalkoztatja, akik emiatt Vlasotincében maradtak és ott alapítottak családot.