2024. március 28., csütörtök

Online találkoznak ismét a petőfisek

Harminc év után szervezi meg a XX. találkozót az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola

Doroszlón 1973-ban szervezték meg először a Petőfi Sándor nevével bármilyen módon összefüggő iskolák találkozóját, és az utolsó ilyen rendezvény 1991-ben volt. Az óbecsei iskola kezdeményezésére harminc év után ismét felelevenítik ezt a hagyományt, így a mostani online változat a 20. lesz a sorban.

Az ötlet jó visszhangra talált: gyarapodnak a fotók a PETŐFI iskolák XX. Találkozója Facebook-oldalon, és tegnaptól mindennap egy-egy videó is felkerül a rendezvény közösségi oldalára, elsőként a bácsgyulafalvi Kis Ferenc Általános Iskola mutatkozik be a többieknek. Kis Ferenc a Petőfi brigád parancsnoka volt.

– Igyekszünk bekapcsolni ebben a kezdeményezésbe minél több régi petőfist, tőlük rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. A régi résztvevők szívesen emlékeznek vissza a közös programokra, a tábortüzekre, a versenyekre, az ottalvásokra. A mostani diákok is nagyon lelkesek, ők videót készítenek az iskolájukról, amely felkerül a rendezvény közösségi oldalára. Az iskolák csapatai készülnek a három fordulós, kutatómunkát és kreativitás igénylő versenyre is történelemből, irodalomból és képzőművészetből. Az első feladatok hétfőn érkeznek meg az iskolákba – mondta el Potrebić Tőzsér Gabriella igazgató, aki két ilyen rendezvényről is őriz szép emlékeket.

A bácsgyulafalvi és az óbecsei iskola mellett részvételi szándékát jelezte már a kúlai Petőfi Brigád ÁI, a zentai Petőfi Sándor ÁI, a magyarcsernyei Petőfi Sándor ÁI, Horvátországból a Petőfi utcában található és egykor ugyancsak Petőfi nevét viselő Laskói ÁI, és várják még a kórógyi, a doroszlói és az újvidéki iskolák visszajelzését is.

A rendezvény támogatója ezúttal is a Jó Pajtás gyermeklap lesz.