2024. április 20., szombat
HORGOS

Pro Natura – a Természetért

Gergely József fotóiból nyílt kiállítás Horgoson – A természeti értékek megismertetése a cél

Hétfőn 17 órakor Horgoson a felújított Művelődési Házban lapunk munkatársa, Gergely József biológus, ornitológus természetfotóiból nyílt kiállítás. A hatvan darabban kiállított, számos fotópályázaton díjazott, nagy méretű színes fotó szűkebb környezetünk, a Tisza mente, a Szabadkai–Horgosi-homokvidék, a magyarkanizsai Járás és halastó élővilágából mutat be ízelítőt a természeti értékeink iránt fogékony közönségnek.

A megnyitón Sós Nóra, a horgosi Művelődési Ház programkoordinátora köszöntötte az érdeklődő közönséget, majd Tillinkó Luca népdalénekes az alkalomhoz illő szép népdalcsokrot adott elő. A kiállított képanyag három hétig lesz megtekinthető a horgosi Művelődési Házban, utána továbbviszik Magyarkanizsára, ahol április 9-én a Dobó Tihamér Képtárban állítják ki.

A színes, remekbe szabott madár-, emlős-, kétéltű- és rovarfotókat bemutató anyagról a szerző tartott rövid ismertetőt. A fotótárlaton szerepelő képeken olyan ritka és a nagyközönség előtt ismeretlen állatfajok is szerepelnek, mint az ugartyúk vagy a túzok, amelyek állománya alig tucatnyi egyedet számlál.

A horgoson nyílt fotókiállítás három hétig látogatható

A horgoson nyílt fotókiállítás három hétig látogatható

A kiállítás alcíme, a Természetről a természetért azt sugallja, azt az üzenetet igyekszik közvetíteni a fotókat szemlélő ember felé, hogy járjon nyitott szemmel a természetben, ismerje meg a környeztünk élővilágának apró csodáit. A megismerés élménye mellett a természethez közelebb kerülő ember már másként, környezettudatos szemlélettel fog viszonyulni az őt körülvevő élővilághoz.