2024. április 19., péntek

192-szer bukott meg, mégsem áll el az autóvizsgától

A kitartás mintapéldája lehet az az ötvenéves lengyel személy, aki 192. alkalommal bukott el az autóvizsgán, de 17 év próbálkozás után sem adja fel. Ezzel rekordnak számító próbálkozást jegyez az országban – írja a 9GAG oldalra hivatkozva a 021.rs hírportál.

Ahhoz, hogy hajtási engedélyt kapjon egy jelölt Lengyelországban, hasonlóan mint Szerbiában, előbb egy elméleti teszten kell bizonyítania, mielőtt kormány mögé ülne és elkezdené a gyakorlati részt.

Nincs korlátozás a próbálkozások számának tekintetében. Az elméleti vizsga sikeressége átlagosan 50 és 60 százalék között mozog, míg ez az arány a gyakorlati résznél 40 százalék alatt van.

A Piotrków Trybunalski városában élő személy, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, közel két évtizeddel ezelőtt írta be első alkalommal az autóiskolát. A TVP állami televízió tudósítása szerint a vizsgákra idáig mintegy 1300 eurót költött el, ennek ellenére még mindig nem állt el.

Nem ő az egyetlen, aki ennyiszer bukott meg a vizsgán. Egy dél-koreai hölgy még 2009-ben rajta is túltett: 950. próbálkozást követően vizsgázott le, míg egy névtelen brit férfinek az idei év elején az elméleti teszt 157. próbálkozás után sikerült letennie.