2021. augusztus 5., csütörtök
KORONAVÍRUS SZABADKÁN

Csaknem száz beteg a kórház Covid-részlegében

A Szabadkai Közkórház hétfői jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó rendelőjében az elmúlt 24 órában 56 vizsgálatot végeztek el. Tizenhét beteget további kórházi kezelés céljából az intézményben tartottak. Ezen időszak alatt kilenc, korábban a kórházban ápolt pácienst engedtek haza, ők az elkövetkező időszakban otthoni karanténban lesznek, és gyógyításuk is otthoni körülmények között folytatódik.

A kórház Covid-részlegében jelenleg 98 betegről viselnek gondot. Az intenzív osztály koronavírusos megbetegedetteknek fenntartott részlegében tizenkét páciens gépi lélegeztetésre szorul.

Azon személyeknek, akik a koronavírus-fertőzés tüneteit tapasztalják magukon, vagyis lázzal, légzési nehézséggel küzdenek, köhögnek, mellkasi fájdalmuk van, illetve nem éreznek szagokat és ízlelésüket is elveszítették, a Szabadkai Egészségház Covid-rendelőjében kell jelentkezniük. A Harambašić utcában lévő rendelő mindennap 7 és 22 óra között áll a páciensek rendelkezésére.