2024. április 24., szerda

Belül a körön

Csaknem 150 ezer euró a sokszínűségre és az integrációra

A magyarkanizsaiak a magyarországiakkal karöltve egy olyan közös programban vettek részt, mely a megváltozott munkaképességű emberek munkaerőpiaci integrációját támogatja. A csaknem 150 ezer eurós összegből 126 ezret az Európai Unió biztosított számukra, a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központnak és a Szivárvány Autizmus Közhasznú Egyesületnek. Az érdekelt feleket összekapcsolja a projekt, melynek során most pénteken tartották meg Magyarkanizsán a nyitókonferenciát, amelyen bemutatkozott mind a két fél, a helyiek és a magyarországiak is.

Szakács Ibolya, a pályázat szakmai vezetője elmondta, hogy a pályázatra 2020. október 1-jétől 2022. január 31-éig lehet jelentkezni.

– A pályázat célja, a megváltozott munkaképességűek munkába állásának támogatása, amit előadások, konferenciák, képzések, webshopok segítségével szándékozzuk megtenni, hogy a nagy nyilvánosság minél jobban és közelebbről megismerje ezeknek az embereknek a képességeit és lehetőségeit. Ebben a pályázatban húsz ilyen ember vesz részt, akik remélhetően nagy hasznát veszik az előadásoknak, maguk az előadók pedig szakképzett emberek – mondta Szakács Ibolya, akitől azt is megtudtuk, hogy ebből az összegből jut majd a központhoz tartozó műhelyek fejlesztésére is.