2024. április 20., szombat
WTT-SOROZAT

Magyarország nem akar kimaradni

Kisebb-nagyobb bökkenőkkel ugyan, de véget ért az ITTF által újonnan életre keltett WTT-sorozat első, dohai kirándulása az asztalitenisz világában. Napilapunkban beszámoltunk a sorozatról, melynek lényege, hogy eltérő szintű tornákat rendeznek, ennek megfelelően szétosztott ranglistapontokkal és pénzdíjjal.

A dohai Star Contender-verseny utolsó napján a Magyar Asztalitenisz-szövetség elnöke, Nátrán Roland is a helyszínre látogatott, ahol a WTT igazgatójával, Steve Daintonnal tárgyalt.

A sorozat csúcsának az évente négyszer, legfeljebb ötször megrendezett Grand Smash számít, s a tervek szerint Európában Budapest adna otthont ennek a versenynek, sőt, ezenkívül még egy WTT-torna is Magyarországra jöhet. „Ezekben a bizonytalan időkben kettős megközelítésre van szükségünk: rövid távon elengedhetetlen, hogy az olimpia előtt Európában legyen egy WTT-esemény, amelyen a játékosok versenykörülmények között készülhetnek a nyári játékokra, másrészt, figyelembe véve az európai asztalitenisz erejét, egy magyarországi Grand Smash-torna segíthet a kontinensnek abban, hogy belépjen az asztalitenisz új korszakába” – nyilatkozta a magyar elnök az ITTF honlapjának.