2024. április 18., csütörtök
EURÓPA-LIGA

Solskjær is hibás?

Csütörtökön este a nyolcaddöntők első felvonásával folytatódott az Európa-liga. Mint azt a beharangozóban írtuk, a legnagyobb derbit egyértelműen a Premier League és a Serie A bajnokaspiránsainak, a Manchester Unitednek és a Milannak az összecsapása jelentette. A mérkőzés minősége sajnos elmaradt a várttól, az 1:1-es végeredmény viszont teljesen nyitva hagyta a továbbjutás kérdését. A Vörös Ördögök a 18 éves Diallo góljával szereztek vezetést, ezután azonban Solskjær meglehetősen érdekes cserékkel változtatott csapatán. A bírói ráadásban a vendég olaszok egy rögzített szituáció után Kjær fejesével egalizáltak. Az angol sajtó nem hagyta szó nélkül a manchesteriek norvég vezetőedzőjének lépését: a Telegraph, a The Guardian és a The Times szerint sem fért bele, hogy az egygólos előny tudatában a „babaarcú gyilkos” a támadó középpályások helyére védőket állított. A másik oldalon Stefano Pioli a fiai küzdőszellemét emelte ki, és alapvetően elégedetten nyilatkozott.

Az MU–Milan párharcon nehéz megjósolni a továbbjutót (Fotó: Beta/AP)

Az MU–Milan párharcon nehéz megjósolni a továbbjutót (Fotó: Beta/AP)

A játéknap többi párharcán mindenütt érvényesült a papírforma, kivételt talán a már biztosan skót bajnok Rangers 1:1-es döntetlenje jelenthet a prágai Slavia vendégeként. Az Ajax a svájci Young Boyst (3:0), az Arsenal az Olimpiakoszt (3:1), a Tottenham pedig a zágrábi Dinamót (2:0) győzte le.

Az El-nyolcaddöntők visszavágóját jövő héten, március 18-án játsszák.

El, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés: Ajax–Young Boys 3:0, Dinamo (K)–Villarreal 0:2, Manchester United–Milan 1:1, Slavia–Rangers 1:1, Roma–Sahtar 3:0, Granada–Molde 2:0, Olimpiakosz–Arsenal 1:3, Tottenham–Dinamo (Z) 2:0. Női BL, nyolcaddöntő, visszavágó: Fiorentina–Manchester City 0:5 (tj. a Manchester City 8:0-val). Szerb Szuperliga, a 22. fordulóban: Crvena zvezda–Mačva 4:0. Az élcsoport: Crvena zvezda 74, Partizan 65, Vojvodina 53, … TSC 38 pont stb. Szerb kupa, negyeddöntő: Spartacus–Vojvodina 1:2, Partizan–Voždovac 4:0.