2024. április 19., péntek

Pásztor István: Csak rajtunk múlik!

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a közelmúltban egy videót tett közzé Facebook-oldalán, melyben a koronavírus elleni védőoltások fontossága mellett érvel. 

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a pártelnök a kínai vakcinát választotta az oltáshoz, s miután mindkét adagot megkapta, szimbolikusan maszk nélkül állt a kamerák elé. Pásztor elmondta, hogy ez nem azért történt, mert nincs nála maszk, hanem azért, mert hamarosan közösen el kell jutnunk arra a szintre, hogy újra úgy tudjunk élni, hogy ne legyenek korlátozások, s ne kelljen tartanunk a távolságot sem egymás között.

„Ennek egyetlen föltétele van, hogyha megszüntetjük a járvány terjedésének a lehetőségét, ezt pedig ma csak egyféleképpen lehet megszüntetni: a védőoltás felvételével. Arra szeretnék buzdítani mindenkit, hogy ne gondolkodjon, regisztráljon, és amikor alkalma lesz bármelyik védőoltás felvenni, azt tegye meg” – hangzik el a videóban.

A bejegyzésben mindemellett arra is kitért a VMSZ elnöke, hogy Szerbiában öt különböző gyártó védőoltásához lehet hozzájutni, amely világviszonylatban egyedülálló.