2024. március 29., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Másodszor már nincs csoda

A Barcelona óriási mezőnyfölényben játszott, több helyzetet dolgozott ki szerda este a PSG elleni párizsi BL-nyolcaddöntő visszavágóján, de a végeredmény 1:1-es döntetlen lett, ezzel elmaradt a 2017-es csoda (6:1) ismétlése. Pochettino gárdája 5:2-es összesítéssel tükörsimán jutott a negyeddöntőbe. A meccsen a hazaiak szereztek vezetést, amikor Lenglet buta hibája után Mbappé értékesítette a megítélt tizenegyest. Az első félidőben Messi egy bombagóllal egalizált, majd a játékrész végén felcsillant a remény a katalánok számára, de a hatszoros aranylabdás elvétette a büntetőt. A találkozó legjobbja Navas volt, aki szinte mindent kivédett.

Az este másik párharcán a Liverpool ismét 2:0-ra nyert a budapesti Puskás Arénában a Leipzig ellen, így a Vörösök 4:0-s összesítéssel a legjobb nyolc között tudhatják magukat.

BL, nyolcaddöntő, visszavágó: Liverpool–Leipzig 2:0 (tj. a Liverpool 4:0-val), PSG–Barcelona 1:1 (tj. a PSG 5:2-vel).

NŐI BL

A Matracosok már nem tudtak feléledni

Szerdán a nők is pályára léptek a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban. Lényegi kérdés az odavágók után csak egy helyütt maradt, de a madridi Atlético nem tudta ledolgozni kétgólos hátrányát a londoni Chelsea ellen. A címvédő Lyon és a BL-titulusra pályázó Barcelona is könnyedén nyert.

Női BL, nyolcaddöntő, visszavágó: Atlético–Chelsea 1:1 (tj. a Chelsea 3:1-gyel), Brøndby–Lyon 1:3 (tj. a Lyon 5:1-gyel), LSK–Wolfsburg 0:2 (tj. a Wolfsburg 4:0-val), Fortuna–Barcelona 0:5 (tj. a Barcelona 9:0-val), Bayern–Simkent 3:0 (tj. a Bayern 9:1-gyel), St. Pölten–Rosengard 0:2 (tj. a Rosengard 4:2-vel).