2024. március 29., péntek
SZERB NEMZETI SZÍNHÁZ

Bemutató hármas koprodukcióban

Március 16-án mutatják be a Szerb Nemzeti Színházban a Dobrica Ćosić Deobe című regényéből készült előadást. A produkció az újvidéki Szerb Nemzeti Színház, a Niši Népszínház és a Pristinai Népszínház koprodukciójaként jött létre, és a sajtótájékoztatón elhangzottak alapján egy rendkívül komplex produkciót láthat majd a közönség.

Zoran Đerić, az újvidéki SNP igazgatója elmondta, hogy a három színház együttműködése már régóta tervben volt, és ez a közös produkció egy nagy lépés a színházak részéről. A darab egy korszakot dolgoz fel, ami sokszor a családokat is megosztja. A téma rendkívül tragikus és megrázó. Az igazgató kiemelte, hogy szerencsére sikerült olyan dramaturgot és rendezőt találni Božidar Knežević, Spasoje Ž. Milovanović és Jug Radivojević személyében, akik képesek voltak Dobrica Ćosić NIN-díjas regényét színpadra újraalkotni. Ez egy nagy projektum volt és remélhetőleg lesznek még hasonló projektumok.

Fotó: Komáromi Dóra

Fotó: Komáromi Dóra

Jug Radivojević, az előadás rendezője kiemelte, öröm számára, hogy nemcsak Újvidéken, Nišben és Pristinában fogják bemutatni a produkciót, hanem már több felkérésük is érkezett különböző városokból a térségből, ami azt is mutatja, hogy mennyire izgalmas alkotásról van szó.