2024. március 28., csütörtök

Hét városban oltanak előzetes bejelentkezés nélkül a hétvégén

Hétvégén a 60 évnél idősebbek 7 városban is felvehetik előzetes bejelentkezés nélkül a védőoltások első dózisát. A helységek a következők: Szabadka, Újvidék, Kraljevo, Čačak, Novi Pazar, Leskovac, Niš.

Az RTS értesülései szerint ezekben a városokban több ponton lehet majd felvenni az oltást annak érdekében, hogy gyorsabban menjen végbe az immunizáció.

A polgárok az oltóállomások pontos helyéről a 0800/222-334-es telefonszámon érdeklődhetnek.

Az újvidékiek esetében már tudni lehet, hogy a hétvégén a Sinopharm és az AstraZeneca oltóanyagainak első dózisát fogják beadni azoknak, akik nem jelentkeztek be az eUprava rendszrén, vagy telefonon keresztül, viszont szeretnék felvenni a védőoltást. Minderre a Dr. Sima Milošević utca 6-os szám alatt kerül majd sor.

Itt szombaton 12 és 18 óra között, vasárnap pedig 8 és 18 óra között adják be az immunizációt elősegítő szert.

A tartományi székvárosban a hétvége folyamán 8 és 20 óra között az Újvidéki Vásár oltópontján azokat a polgárokat vakcinálják, akik az eUprava rendszeren keresztül értesítést kaptak a védőoltás felvételéről.

A Szerb Kormány arra kéri a polgárait, hogy minél többen döntsenek az oltás felvétele mellett, mert az emberek csak így érhetik el, hogy a családjuk teljes biztonságban lehessen a járvánnyal vívott harc során.