2024. április 19., péntek

Pásztor István: Rendkívüli vakcináció indul az észak-bácskai régióban

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség és a tartományi képviselőház elnöke ma este a Pannon RTV Közügyek című műsorában vendégeskedett. Pásztor István elmondta, hogy felháborítónak tartja mindazokat a híreszteléseket, amelyek a koronavírus elleni védőoltások ellen zajlanak. Meggyőződése, hogy a járványt csak és kizárólag úgy tudjuk legyőzni, ha felvesszük a vakcinát. 

Pásztor kijelentette, hogy az észak-bácskai régió a vakcinációt illetően jelentős elmaradásban van Szerbia többi részéhez képest. Éppen ezért a már megszokott, normális oltási program mellett rendkívüli vakcináció indul az észak-bácskai régióban.

Holnap, azaz szombaton 12 és 20 óra, valamint vasárnap 9 és 15 óra között Csantavéren és Bajmokon az egészségházban lehet felvenni a kínai Sinopharm-vakcinát. Csantavéren az egészségházban a 60 évnél idősebb lakosok is fel tudják venni a védőoltást. A kínai vakcináról a tartományi képviselőház elnöke elmondta: nem kell félni tőle, teljesen biztonságos, az oltás azért a Sinopharm vakcinájával történik, mert könnyebb a terepre való biztonságos szállítása.