2024. március 29., péntek

Ma 11 órakor ül össze a válságtörzs

Ma 11 órakor ül össze az országos válságtörzs, melynek során a már kedd óta várt szigorításokról szóló döntéseket határozzák meg – így értesült a Blic napilap.

A válságstáb legutóbbi ülésén meghozott szigorítások a múlt hétvégére voltak érvényesek, majd ezt követően keddre jelentették be az újabb megbeszélést. Ennek ellenére a keddi ülést elhalasztották, viszont az új időpontot nem határozták meg.

Ana Brnabić kormányfő csütörtökre jelentette be a válságstáb ülését és ez alkalommal elmagyarázta, hogy miért került sor az előzetesen keddre beharangozott ülés elhalasztására. Elmondása szerint erre azért került sor, mert szerette volna, ha előtte még megvitatják a szükséges szigorításokat.

– A válságtörzs ülésén döntünk a már korábban megvitatott szigorításokról, valamint áttekintenénk, hogy logisztikailag miképpen fogjuk azokat kivitelezni – mondta Brnabić.

Mindezek ellenére az időpontot ismét megváltoztatták és péntek 11 órára halasztották az ülés megtartását. A gyűlésen várhatóan az óvintézkedések szigorításáról hoznak döntést, különösen a hétvége tekintetében. Az orvostársadalom szerint a jelenlegi helyzetben mindenképpen fontos hatékony intézkedések bevezetése.