2024. március 28., csütörtök

Nyárig megnyílik a limáni egészségház

Igor Mirović tartományi kormányfő, Miloš Vučević polgármester és Rolf Wenzel, az Európa Tanács Fejlesztési Bankjának a kormányzója tegnap szemrevételezte a limáni egészségház épületének felújítási munkálatait.

Jelentős, állami beruházásról beszélünk, amely polgáraink primáris egészségvédelmi rendszerét emeli majd magasabb színvonalra. Több mint 40 év eltelte után fogtunk bele az újjáépítésbe, az épület teljesen új „köntöst” kap, akárcsak vadonatúj felszerelést. A lehető legnagyobb mértékben az alkalmazottak és a páciensek igényeinek megfelelően alakítjuk ki, 826 millió dinárt költünk el erre. Köszönet a Közérdekű projekteket koordináló irodának és az Európa Tanács Fejlesztési Bankjának a támogatásért. A munkálatok tavaly februárban kezdődtek, a járvány okozta nehézségek miatt a megvalósítás üteme lelassult, de hiszem, hogy még így is a nyár folyamán az egészségházat már átadhatjuk rendeltetésének – jelentette be a polgármester.

Mirović kormányfő elégedett az újvidéki önkormányzat, a tartományi szervek, a köztársaság illetékeseinek, valamint az Európa Tanács együttműködésével. – A jövőben is nagy beruházásokat fogunk megvalósítani az egészségügyben, az idén folytatódik a Kamenica 3 létesítmény építése, felújítjuk a nagykikindai közkórházat, és a Vajdasági Klinikai Központ B és C blokkjait is kiépítjük – jelentette be a kormányfő a limáni látogatás alkalmával.

Az európia diplomata a „lenyűgöző” jelzőt használta a limáni munkálatok ütemének értékelésekor, tekintettel arra, hogy a végeredmény egy vadonatúj rendelőház lesz. – Mindent kicseréltek, a vezetékeket, a mennyezetet, a padlózatot, új klímarendszert szerelnek be. Úgy tudom, hogy ebben a rendelőházban naponta 5000 polgár is megfordul, különösen jelentős szerepe van. Örülök annak, hogy finanszírozhattuk az épület rekonstrukcióját, és hogy ilyen módon az újvidékiek segítségére lehettünk – nyilatkozta Rolf Wenzel a helyszínen.