2024. április 20., szombat

Tartományi támogatás a topolyai sportfejlesztésekre

Csütörtökön délelőtt Topolya községbe látogatott Dane Basta sportért és ifjúságért felelős tartományi titkár. Az önkormányzati hivatalban megbeszéléseket folytatott Szatmári Adriánnal, Topolya község polgármesterével és annak munkatársaival: a jövőbeni tervekről és beruházásokról egyeztettek. A tartományi titkár ezt követően megtekintette a topolyai ifjúsági irodát, melyet nemrég tartományi eszközökből sikerült felújítani és felszerelni. Ezt követően a tartományi küldöttség vendéglátói kíséretben Andrásmezőre (Tomislavci) is ellátogatott, ahol december végén tartományi eszközökből sikerült fedetté tenni a teniszpályát.

Az eseményen jelen volt Milan Jerinkić, a Vajdasági Teniszszövetség elnöke is. Elmondta, hogy tíz évvel ezelőtt azt a célt tűzték ki, hogy Vajdaságban 100 teniszpályát létesítenek, és három évvel ezelőtt már sikerült is elérni ezt a célt. Köztük volt ez a teniszpálya is, amely öt évvel ezelőtt létesült. Eddig azonban a téli idényben nem lehetett használni, ilyenkor nem tudtak edzeni a fiatalok. Ezzel a tartományi pályázaton elnyert beruházással viszont most a téli időszakban is edzeni tudnak. Nyilvánvaló ugyanis, hogy hatalmas hátrányt jelent a sportolók fejlődése szempontjából, hogy csak a megfelelő időjárási körülmények között tudnak edzeni.

A Princ Teniszklub elnöke, Dejan Mileticki köszönőlevelet adott át a vendégeknek, így köszönve meg hozzájárulásukat a fejlesztéshez. Hangsúlyozta, hogy mintegy negyven fiatal teniszező téli edzése és felkészülése vált lehetővé a teniszpálya lefedésével.

Tartományi és községi elöljárók megtekintik az új, fedett teniszpályát Tomislavcin

Tartományi és községi elöljárók megtekintik az új, fedett teniszpályát Tomislavcin

Dane Basta tartományi titkár elmondta, hogy eredményes tárgyalásokat folytatott Szatmári Adrián polgármesterrel. Hangsúlyozta, hogy Topolya az egyik olyan község, ahol felismerték a sport fontosságát, és folyamatosan a figyelem középpontjában tartják a fejlesztéseket. A titkárságon sikeres pályázóként ismertek, és most is egyeztettek a jövőbeni fejlesztési terveket, stratégiákat illetően. Példaértékűnek nevezte mindazt a titkár, amit topolyai látogatása alkalmával tapasztalt. Az andrásfalvi teniszpálya lefedése mellett az ifjúsági iroda felszerelésére 500 ezer dinárt nyert a topolyai község, szintén egy sikeres pályázati részvételnek köszönhetően. Hozzátette azt is, hogy a titkárság képviselői folyamatosan a terepen egyeztetnek és tájékozódnak a szükségletekről, hogy a jövőbeli fejlesztéseket, terveket és stratégiákat az önkormányi vezetőkkel együtt ütemezni tudják.

Szatmári Adrián polgármester elmondta, hogy az andrásfalvi teniszpálya lefedésére mintegy 2 millió dinárt költöttek el, amit tartományi forrásokból sikerült biztosítani. Topolyán épül a fürdőkomplexum, hamarosan elkészül az új városi stadion, korábban már elkészült a labdarúgó-akadémia. Ezek a fejlesztések meghatározó szerepet játszanak majd a közösség jövőbeni sportéletében Azt is elmondta, hogy a jövőbeni tervekkel kapcsolatban egyeztetnek a tartományi titkárral, és a tervek között szerepel még ebben az évben a tóparton egy biciklipálya megépítése, melynek költségei 2–2,5 millió dinárt tennének ki a tervek szerint. Szatmári kiemelte, hogy a topolyai önkormányzat ebben az évben 23,7 millió dinárt irányzott elő a költségvetésben a sportegyesületek támogatására.