2024. április 18., csütörtök

Vulin szerint Hrkalović felelőssége bizonyított

A Belügyminisztérium korábbi államtitkára, Dijana Hrkalović szerepét Aleksandar Vučić államfő és családjának lehallgatásában, a rendőrség feltárta és a bizonyítékokat átadta az illetékes ügyészségnek – emelte ki Aleksandar Vulin belügyminiszter csütörtökön az RTS műsorában.
– Az összes bizonyítékot, amelyek az ő (Hraklović) felelősségét bizonyítják, átadtuk az illetékes ügyészségnek, ahogyan azt a többi, Belügyminisztériumban dolgozó esetében is tettük, akik részt vettek Vučić és családtagjainak illegális lehallgatásában – mondta Vulin az RTS műsorvezetőjének kérdésre, amikor a Hrkalović elleni nyomozásról kérdezték.
Vulin közlése szerint Goran Papić, a rendőrség szervezett bűnözéssel foglalkozó részlegének egykori vezető helyettesének szerepét is vizsgálták. Őt a beosztásával való visszaéléssel gyanúsítják, de mint a miniszter kiemelte, ezt nem lehet kétségek nélkül bizonyítani.
Kitért a Vladimir Vuletić, a Partizán Labdarúgóklub alelnöke és Veljko Belivuk, nemrégiben előállított, szervezett bűnözéssel gyanúsított személy közötti beszélgetés felvételére, amit különböző médiumok közzé tettek. Elmondása szerint egy nem megvágott és megszerkesztett hangfelvételről van szó, annak ellenére, hogy Vuletić ezt állítja. Vulin kiemelte, a rendőrség nem foglalkozik a hangfelvételek megmásításával.