2024. április 25., csütörtök

„Azok a rottweilerek a dédunokámmal együtt nőttek fel” – újabb részletek a halálra mart kisfiú dédnagyanyjától

A 78 éves B. T. annak a négy éves kisfiúnak a dédnagyanyja, aki kedden este halt bele a két nagytestű kutyájuk támadásába. Még most sem világos, hogy pontosan miért támadtak az állatok a gyermekre.

Az idős nő elmondása szerint a kutyák az édesapáé voltak, de miután a férfi a válást követően elhagyta a házat, a kutyák is ott maradtak. A fiatalasszony azonban többször is kérlelte volt párját, hogy vigye el azokat.

A dédmama elmondása szerint a rottweilerek gyakorlatilag a gyerekkel együtt nőttek fel, és tudomása szerint egyszer sem voltak vele agresszívek. Hozzátette, hogy az unokája többször kérlelte az exét, hogy azért távolítsa el a kutyákat, mert anyagilag sem bírta már az eltartásukat.

A tragikus estén, a fia életéért folytatott keserves harc után az édesanya telefonon hívta fel dédnagymamáját, és elmondta neki a történteket. Ekkor kérte meg őt, hogy tájékoztassa a gyerek apját is.

Az elhunyt kisfiú anyját csütörtökön engedték ki az újvidéki kórházból. A dédnagyanya hozzátette, hogy senkinek sem kívánna hasonlót sohasem, majd a Blicnek adott nyilatkozatában visszaemlékezett azokra a pillanatokra, amelyeket a kisfiúval élt át.

Elárulta azt is, hogy a gyermek édesanyja 10 évvel korábban a saját anyját is elveszítette egy hosszan tartó betegség után, ezért is sajnálja annyira, hogy egy újabb tragédiát kellett átélnie.

Mint arról korábban már hírt adtunk, a kisgyermek aznap ünnepelte a 4. születésnapját, s egy pizzát szerettek volna rendelni ez alkalomból. Az étel átvétele után a kutyák rátámadtak a fiúra. Az anyuka minden erejével próbálta megvédeni őt, azonban a kutyák szorításából csak nehezen tudta kiszabadítani a gyermeket. Azonnal hívta a mentőszolgálatot, hogy siessenek az összemart kisfiú segítségére. Amikor a mentősök a helyszínre értek, még adott életjelet a kisfiú, de nem sokkal ezután elhunyt.

A 4 éves D. B. temetésére pénteken kerül sor Zentán.