2024. április 19., péntek

10.000 dináros támogatás kerékpárvásárlásra

Újvidéken egy pályázat keretében támogatják a kerékpárvásárlást, az összeg 10.000 dinárt tesz ki érdeklődőnként.

A város 8 millió dinárt szán erre összesen, és nemsokára kiderül, hogy melyik szervezetet bízza meg a szubvenciók kiosztásával.

Az illetékes Városigazgatóság a részletekről már közel 20 megbeszélést folytatott a környezetvédelemmel és a kerékpározás népszerűsítésével foglalkozó egyesületekkel.

A pályázat további részletei még nem derültek ki, azonban az bizonyos, hogy a jelentkezők csakis újvidékiek lehetnek, melyet az igazolványuk fénymásolatával kell majd bizonyítaniuk. Az is kiderült, hogy családonként egyszerre csak egy személy biciklivásárlását segítheti a város.

A szubvenció átutalása a ranglista megjelenése után történik, amikor is a kerékpárvásárlónak fel kell mutatnia a jármű vételt igazoló fiskális számlát és csak ezt követően folyósítják majd a pénzösszeget.

Egy személy csak három évente élhet a kerékpárvásárlási jogával, illetve, ha a jármű értéke kevesebb, mint a támogatás, abban az esetben a pontos összeget fogják a folyószámlára átutalni.

Az ötlet az Újvidéki Kerékpáros Kezdeményezés Egyesülettől származik, akik először országos szintre vitték a pályázat ötletét, majd később Újvidék területére csökkentették azt.