2024. március 28., csütörtök
VAJDASÁGI BETEG GYEREKEK (4.)

Üzenjünk Strahinjáért!

Csaknem nyolcmillió dinár kell egy másfél éves beteg kisfiú, Strahinja Mišić gyógykezelésére, de a család már felélte az összes tartalékát. Jelena Mišić, Strahinja törökbecsei édesanyja elmondta: a problémamentes terhességből született kisfiú nem sokkal a születése után elkezdett izomfejlesztő tornára járni, hipotónia és disztónia miatt pedig már öthónapos kora óta gyógytornán és kineziterápiákon vesz részt. Strahinja mindemellett a pszichomotorikus fejlődésben is le van maradva a kortársaihoz képest. A rendszeres foglalkozások ellenére a kisfiú lassan fejlődik.

Strahinja tünetei egy nagyon ritka genetikai eredetű neurometabolikus betegségre utalnak, de a megfelelő gyógykezeléshez pontos diagnózisra kellene szükség – a szülők most egy szekvenciális genom-vizsgálat eredményére várnak, amely megerősítheti ezt a feltevést. Ha Strahinja megkaphatná a megfelelő gyógykezelést, van remény arra, hogy megtanuljon járni, futni, beszélni. A szülők minden álma az, hogy kisfiuk a kórházak és a terápiák helyett iskolába járhasson a kortársaival. Strahinjának ehhez a fejlődéshez speciális vizsgálatokra, intenzív terápiákra, rehabilitációra, logopédiai foglalkozásokra, szenzoros stimulációra, táplálékkiegészítőkre és sok egyébre is szüksége van.

Aki szeretné segíteni Strahinja további gyógyulását, az a Budi human Alapítvány közvetítésével a 3030-as számra elküldött SMS-sel teheti ezt meg, az SMS-ben a 967-es számot kell beírni (Svájcból a 455-ös számra kell elküldeni ugyanezt az üzenetet). Az alapítvány számlájára is lehet pénzt utalni, a dináros számlaszám: 160-6000000843962-57, a devizaszámlaszám: 160600000084399361, IBAN: RS35160600000084399361, SWIFT/BIC: DBDBRSBG. Fizetőkártyával az E-doniraj linken keresztül lehet utalni, de a PayPal link segítségével is van lehetőség befizetésre.