2024. március 28., csütörtök
VÍZILABDA

Két magyar, két szerb továbbjutó

Mind a Szolnok, mind az OSC az esélyesek nyugalmával várhatta a férfi Eurokupa nyolcaddöntőjének hétvégi visszavágóját, hiszen mindkét magyar csapat nagyarányú győzelmet aratott az egyenes kieséses szakasz első mérkőzésén. Živko Gocić és Varga Dénes együttese is remekelt szombaton, s magabiztosan jutottak tovább a sorozat negyeddöntőjébe. A szerb gárdák közül a Radnički hazai pályán ugyan csak egy góllal nyert a Strasbourg ellen, a hétvégi találkozó előtt azonban a franciák négy játékosánál is kimutatták a koronavírust, ráadásul a Strasbourg nem tartotta be a LEN egészségügyi protokollját, így a kragujevaciak játék nélkül léptek tovább. A hétvége legnagyobb vesztese egyértelműen a Novi Beograd, amely a belgrádi 7:7-es döntetlent követően a görögországi visszavágón karnyújtásnyira volt a továbbjutástól, a Vouliagmeninek azonban valamivel több szerencséje volt. A negyeddöntő mérkőzéseit március 17-én és 24-én rendezik.

Eurokupa, nyolcaddöntő, visszavágók: Szolnok–Primorac 17:16 (összesítésben: 35:24), OSC–Pays D'aix Natation 20:9 (42:15), Mediterrani–Sabadell 6:17 (14:26), Vouliagmeni–Novi Beograd 9:8 (16:15), Dinamo (M)–Szintez 9:6 (23:18), Mladost–Barcelona 7:6 (18:14), Crvena zvezda–Tourcoing 7:6 (19:15). A Strasbourg–Radnički találkozót nem rendezték meg, az első mérkőzést a Radnički 11:10-re nyerte meg.

Vereség a végére

A Ferencváros vereséggel zárta a BL főtáblájának második tornáját, így a B csoport harmadik helyéről várják a sorozat alapszakaszának utolsó, április 19. és 21. között esedékes buboréktornáját. A hétvégén az is kiderült, hogy a Hannover valószínűleg visszalép a június eleji nyolcas döntő megrendezésétől, ami érdemben érinti a lebonyolítás menetét is, hiszen a házigazda a szabályok szerint automatikusan továbbjut a csoportjából. Sajtóértesülések szerint a LEN az FTC-nek és a dubrovniki Jugnak is felajánlotta a szervezés jogát, ám egyik klub sem élt a lehetőséggel, így a tornát minden bizonnyal az olasz szövetség tengerparti komplexumában rendezik majd meg.

B csoport (Budapest), 7. forduló: Brescia–FTC 9:6, Dinamo (T)–Barceloneta 6:14, Hannover–Jadran (HN) 9:4. Az állás: Barceloneta és Brescia 18, FTC 15, Hannover 6, Jadran (HN) és Dinamo (T) 3 pont.