2024. április 19., péntek

Stevanović: Az immunizáció és az előírások betartása a legfontosabb

Az egészségügyi miniszter és a covid-kórházak közötti megbeszélést követően Goran Stevanović, az Infektológiai Klinika igazgatója kijelentette, hogy használatba veszik a már meglévő járványkórházak tartalék kapacitásait. Emellett kérte a polgárokat, hogy tartsák tiszteletben a személyes távolságtartást, és vegyék fel a védőoltásokat – írja az N1 hírportál.

Háláját nyilvánította ki mindazon polgároknak, akik segíteni szeretnének.

Betartják az előírásokat, akik bejelentkeztek és jelenleg is aktívan részt vesznek az immunizáció folyamatában. Ennek ellenére a polgárok egy csoportja továbbra sem akarja elfogadni azt a tényt, hogy a koronavírus közöttünk van. Ezért nem tartják tiszteletben a távolságtartást, nem viselik a védőmaszkokat, nem veszik fel a védőoltást, és egyszerűen a megszokott életüket akarják élni, mintha semmi sem történne. Ezt egészen a megbetegedésük pillanatáig teszik meg – mondta Stevanović.

Hozzátette, hogy az egészségügyi rendszer a végletekig terhelt, nemcsak a koronavírussal fertőzött betegek, hanem a más betegségekben szenvedő páciensek miatt is.

Semmi sem adhat nagyobb eredményt, mint az immunizáció, amely egy megelőző intézkedés, és megakadályozza, hogy megfertőződjünk – jelentette ki Stevanović.