2024. április 24., szerda

Szándékosan fertőzött: köhögött, tüsszögött az egészségügyi személyzetre

A bosznia-hercegovinai Zenica-Doboj Kanton ügyészsége vádat emelt egy nő ellen, akit fertőző betegség átvitelének bűncselekményével vádolnak – írja a 021.rs hírportál.

A nőt a lakosság fertőző betegségek elleni védelméről szóló törvény rendelkezéseinek megszegésével terhelik, mivel elutasította a kórházi kezelést, annak ellenére, hogy bebizonyosodott koronavírussal fertőzött, de azért is, mert ennek ellenére, vagy épp ezért szándékosan köhögött és tüsszögött az egészségügyi nővérek felé.

Elutasította a kezelést a Stacionar karanténkórházban, amelyet a zenicai kanton kórháza írt elő a koronavírussal fertőzött személyek számára. Ezt tette annak ellenére, hogy a teszt eredmény alapján megtudta, hogy megfertőződött a koronavírussal és ezzel terjesztheti a betegséget az egészségügyi személyzet körében is – áll a vádiratban.

A nő levette a védőmaszkot és köhögni, valamint tüsszögni kezdett néhány egészségügyi nővér felé, azt kiabálva, hogy „őket is meg kell fertőzni” és ezt a figyelmeztetések ellenére is folytatta.