2024. április 19., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Meddig zuhan a Liverpool?

A Premier League címvédője hét mérkőzés óta képtelen nyerni hazai pályán a bajnokságban, legutóbbi öt találkozóján pedig rendre vesztesként hagyta el az Anfield Roadot. Nem volt ez másképp most sem, amikor Klopp fiai az egyre jobb formába lendülő Chelsea-t fogadták. A forduló egyik rangadóján a londoniak Mount első félidei góljával minimális arányban diadalmaskodtak (1:0). A Chelsea a BL-t érő negyedik pozícióban tartózkodik, a Liverpool viszont már csak hetedik a tabellán, úgy, hogy Mourinho Tottenhamje is megelőzheti a Vörösöket. Tény, hogy Liverpoolban sok a sérült, de a játék képe ennek ellenére sem elfogadható a szurkolók számára.

Olaszországban az Inter rutinosan legyőzte a Parmát (2:1), ezzel növelte előnyét a Serie A-ban.

Angol bajnokság, a 29. fordulóban: Fulham–Tottenham 0:1, West Brom–Everton 0:1, Liverpool–Chelsea 0:1. Az élcsoport: Manchester City 65, Manchester United 51, Leicester 50 pont stb. Olasz bajnokság, a 25. fordulóban: Parma–Inter 1:2. Az élcsoport: Inter 59, Milan 53, Juventus (–1) 49 pont stb. Spanyol Király-kupa, elődöntő, visszavágó: Levante–Athletic 1:1 (h. u. 1:2, tj. az Athletic).

NŐI BL

Magabiztos a címvédő

A címvédő és hétszeres győztes Lyon magabiztosan, 2:0-ra legyőzte svéd riválisát a női BL nyolcaddöntőjében. A csütörtöki játéknap másik mérkőzésén a müncheni hölgyek gáláztak Ukrajnában.

Női BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés: Simkent–Bayern 1:6, Lyon–Brøndby 2:0.