2024. március 28., csütörtök

Zanzibár ezentúl bünteti az alulöltözött turistákat

A Zanzibárban üdülő turistákat arra figyelmeztetik, hogy a sziget felfedezése közben ne viseljenek kevés ruházatot, ugyanis ezért büntetésben részesülhetnek. A szigetek vezetősége szerint pedig az utazásszervezőket és az idegenvezetőket kellene bírsággal sújtani emiatt.

Laila Muhammad Musa Zanzibár idegenforgalmi minisztere szerint a meztelenséggel kapcsolatos közelmúltbeli incidensek arra késztették, hogy ismét szabályozzák az alulöltözöttséget, amely törvény megsértése esetén 2000 dollárig terjedő pénzbírságot szabhatnak ki.

Musa a CNN-nek elmondta, hogy ma több helyen is láttak teljesen meztelen turistákat.

Az idegenforgalmi miniszter elmondta, hogy a vendégek mentesülnek a büntetés alól, mert az utazásszervezőknek és az idegenvezetőknek kell értesíteniük őket a sziget viselkedési normáiról.

Az idegenvezetőket 700-tól 1000 dollárig terjedő büntetéssel sújthatják akkor, ha az egyik turistájuk helytelenül öltözködik.

Az utazásszervezőket pedig 1000-től 2000 dollárral is büntethetik, ha a személy a közterületen nem megfelelően fedi el a testét.

Laila Muhammad Musa arra is kitért, hogy a zanzibári lakosok másmilyen kulturális és magatartási kódexeket követnek a mindennapjaikban, és hogy a hozzájuk látogatóknak meg kell érteniük az emberek és a nemzetek közötti különbségeket.