2024. április 19., péntek

Tiodorović: Kedden szigorúbb intézkedéseket kérünk

A válságstáb orvosi része nem elégedett az ilyen szintű intézkedésekkel, sokkal szigorúbb intézkedéseket szorgalmaznak. Véleményük szerint, ahhoz, hogy javuljon a helyzet, legalább 10 napra van szükség.

Ma déltől hétfő hat óráig szinte minden zárva van, csak az élelmiszer üzletek, gyógyszertárak, üzemanyagtöltő állomások működnek.

- A szállodák normálisan működnek, de nem üzemelnek a kávézók és éttermek, én személy szerint úgy gondolom, hogy ezeket az intézkedéseket korábban kellett volna meghozni- mondta Tiodorović. Elmondta továbbá, ha nincs előrelépés, kedden kérvényezni fogják a szigorúbb intézkedések bevezetését.

Nagy probléma, hogy a belgrádi kórházak vagy megteltek, vagy hamarosan megtelnek. Emellett a válságstáb tagjai ragaszkodnak az intézkedések szigorú ellenőrzéséhez és büntetésre számíthatnak azok, akik nem tartják be ezeket.

A professzor egy új jelenségre is felhívja a figyelmet, miszerint a tüneteket mutató fiatalok nem mennek tesztelésre, mivel enyhébb tüneteik vannak, nem is próbálnak orvoshoz fordulni, és nem is maradnak otthon, ami nagyon veszélyes a vírus terjedése szempontjából.

Tiodorović elmondta, hogy az embereknek nem csak magukra kell gondolniuk, hanem a körülöttük lévőkre is.