2024. március 29., péntek

Kon: A koronavírus brit mutációja domináns a középiskolások körében

A szigorúbb járványügyi előírásokat már korábban is be kellett volna vezetni és a jelenleg is hatályban lévők nem tudják javítani a helyzetet – jelentette ki dr. Predrag Kon epidemiológus, írja a 021.rs hírportál.

– A válságstáb egészségügyi része figyelmeztetett a járványhelyzet lehetséges rosszabbodására, ezért mindenképpen szükséges lett volna a szigorúbb intézkedések bevezetése. A jelenlegi előírások nem tudják megfelelően javítani a helyzetet, de jobb, mintha nem is lennének – mondta a szakember.

A középiskoláknak az online oktatásra való áttérésével kapcsolatban elmondta, hogy ez egy megelőző intézkedés, mivel a koronavírus új mutációja dominál az iskolákban.

– A külföldi tapasztalatokat látva elmondhatjuk, hogy a vírus brit mutációja domináns a középiskolás fiatalok körében, és azt vettük észre, hogy pont ez a korosztály nem viseli a védőmaszkokat – hangsúlyozta dr. Kon.

A döntés értelmében a középiskolai oktatás a jövő hét folyamán online térben fog lebonyolódni, az új intézkedésekről pedig kedden fognak egyeztetni a válságstáb tagjai.