2024. április 16., kedd

Vučić: Bemutatjuk, hogy milyen „állatokkal” volt dolgunk

A bűncselekményeket bemutató felvételek közléséről szóló döntést este fogják meghozni, arról pedig, hogy milyen részleteket fognak bemutatni a Szervezett bűnözés elleni ügyészséggel és a Belügyminisztériummal fognak egyeztetni – jelentette Aleksandar Vučić elnök, írja a Szerbiai RTV.

– Estére fogjuk meghozni az erről szóló döntést. Egyeztetünk a Szervezett bűnözés elleni ügyészséggel is, mivel ők tudják, hogy mi megengedett és mi nem. Egészen bizonyos, hogy a szülők kérésére való tekintettel nem fogjuk bemutatni a legmegrázóbb részleteket, de biztos vagyok benne, hogy valamit be tudunk mutatni az embereknek, hogy valójában milyen „állatokkal” volt dolgunk – mondta Vučić.

Elmondása szerint a szülőket megtudja érteni, viszont egyes bűnöző médiaorgánumok leszeretnék csökkenteni a harcot azok ellen, akikről azt mondják, hogy valójában nem is olyan rossz emberek, de amíg nem látják a képeket, addig nem is lehet elképzelni sem, hogy mennyire veszélyesek.

– Egy komoly ülésünk lesz a Nemzetbiztonsági Tanács, ahol a koronavírus elleni védőoltásokról is szó esik majd, valamint a Koszovóban fennálló új helyzetet is megvitatjuk. Emellett a régióban, Európában és a világban uralkodó új eseményeket is áttekintjük, különös tekintettel az amerikai vezetésre, valamint megvitatjuk a külügyminiszterünk németországi látogatását és a szervezett bűnözés elleni harcot is – jelentette ki az elnök.

Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a harc még erőteljesebb és kiterjedtebb lesz, valamint a rendszeri korrupció ellen is felveszik a küzdelmet.

– Tehát minden állami szervet megvizsgálunk. A nagy közvállalatok, a vámok és még nagyon sok más szervezet is úgy működött, ahogy nem kellett volna. Ez már évtizedek óta tart, nem pedig az elmúlt két-három év eredménye, csak a játékosok változtak meg. Eljött az idő, hogy megoldjuk ezt a gordiuszi csomót és sikeresek is leszünk ebben – üzente Vučić.

A Nemzetbiztonsági Tanács ülését ma 18 órára jelentették be, majd ezt követően 20, vagy 21 órakor várható a sajtótájékoztató.