2024. április 26., péntek

Csipkártyával a városi buszokon

A legtöbb városi buszban már kártyaleolvasó segítségével váltható jegy. A csipkártya bevezetésével a városi tömegközlekedés megkönnyítését tervezik.

Március 6-ától többek között a tanulók, a nyugdíjasok is igényelhetik az NSmart kártyákat, amelyekkel a tömegközlekedésen elektronikus úton tudnak fizetni.

Az igénylések a Šafarik utcai kioszkban, a Futaki piacnál, a Limáni piac túloldalán és Városi Közlekedési Közvállalat újtelepi kioszkjában is átadhatók.

Aki szeretné igényelni a kártyát, annak egy kitöltött kérvény mellett még egy 3x2,5 centiméteres fotót kell mellékelnie. Mindemellett a diákoknak igazolást is kell  az iskolából, az egyetemistáktól az indexüket és a személyi igazolványukat kérik, a nyugdíjasoknak a nyugdíjról szóló végzést vagy a nyugdíjcsekket kell felmutatniuk.

Március 25-étől a polgárok, a diákok és a nyugdíjasok kizárólag NSmart kártyákkal vásárolhatnak havi feltöltéseket a Városi Közlekedési Közvállalat értékesítési pontjain. Az említett kategóriákra vonatkozó, régi havi jegyek érvényessége március 31-én jár le.

A munkavállalói előfizetői kártyák felhasználói továbbra is a régi rendszer alapján vásárolnak bélyegeket, és értesítést kapnak majd arról, ha eljön az ideje a dolgozók Nsmart kártyáinak elkészítésének.