2024. március 28., csütörtök

Együttműködéssel az energiahatékonyságért

Nemzetközi projekt keretén belül több középületet napelemekkel látnak el

Az energiahatékonyság nemzetközi napja alkalmából pénteken tanácskozást tartottak a szabadkai Városházán. Az eseményre az Energy efficient public power elnevezésű Interreg–IPA határon átnyúló projekt keretében került sor, amelyen Szabadka Városa és a horvátországi Satnica Đakovačka önkormányzata vesz részt.

 A tanácskozás előtt megtartott sajtótájékoztatón Srđan Samardžić, a szabadkai Városi Tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja elmondta, hogy az energiahatékonyság napját 1998 óta tartják meg. A tanácskozáson részt vettek Szabadka projektpartnerei Satnica Đakovačkáról. Hozzátette, hogy a járványhelyzetre való tekintettel azonban nem személyesen, hanem a világhálón keresztül.

A projektum részleteit Božidarka Golubović projektmenedzser ismertette a sajtó képviselőinek. Elmondta, hogy a projektum legfőbb célja a középületek energiahatékonyságának növelése. Ennek keretében a Žarko Zrenjanin Általános és Középiskolában nyílászárók cseréjére került sor. A munkálatok szerdán fejeződtek be. Szintén nyílászárók cseréjére került sor a Matko Vuković Általános Iskolában is. Itt a munkálatok körülbelül tíz nap múlva fejeződnek be. Emellett több közintézményt napelemekkel látnak el, többek között az Ivan Sarić Műszaki Középiskolát, a Kolevka Gyermekotthont, az új városházát és a Politechnikai Iskolát. A projektum megvalósításának határideje idén novemberben jár le.

Tanácskozás az energiahatékonyság nemzetközi napja alkalmából

Tanácskozás az energiahatékonyság nemzetközi napja alkalmából