2024. április 25., csütörtök
A Magyar Szó fotópályázata

Szép Vajdaság

Március a magyar szívekben a nemzeti öntudat érzését hordozza magában, erős érzelmi kötődéssel, emelkedett lelkülettel. Feltűzzük szívünk fölé a kokárdát, és visszaemlékezünk a márciusi ifjakra.

A nemzetünkhöz való mély kötődés az, ami ilyenkor tombol bennünk. Az az érzés, amely, ha sokszor megfogalmazhatatlan is, egészen biztosan igen erőteljes.

E jeles alkalomból hirdetjük meg Szép Vajdaság fotópályázatunk harmadik körét. Ezúttal olyan fotókat várunk, amelyeken nemzeti színeink jelenítődnek meg, átvitt értelemben: a piros, a fehér és a zöld. A fotók tematikája szabad, viszont fontos, hogy ezek a színek alkotóelemei legyenek a beküldött fényképeknek, amelyeket a szepvajdasag@magyarszo.rs e-mail-címre várunk.

A pályázatra 2021. március 5-e és 11-e között küldhetik be a fotókat. Az eredményhirdetésre március 12-én, pénteken este 8 órakor kerül sor.

Fontos, hogy minden fotónál tüntessék fel az alkotójának a nevét, valamint azt is, hogy Vajdaság mely településén készült a kép.

A pályázat különlegessége továbbá az, hogy a nyereményeket vajdasági magyar termelők és vállalkozók biztosítják. Ezúttal a temerini Vindulo borászat ajándékozza meg nyertesünket az ünnepi pillanatokhoz elmaradhatatlan minőségi borokkal.

A nyertes fotó készítőjének jutalma továbbá, hogy alkotása egy héten át a Magyar Szó Facebook-oldalának borítóképe lesz.

A fényképeket szakmai zsűri értékeli majd, amelynek tagjai ezúttal is Dávid Csilla és Ótos András fotósok, valamint Máriás Endre főszerkesztő-helyettes lesznek.

Pályázatunkra amatőr fotósok olyan munkáit várjuk, amelyek még nem részesültek elismerésben, díjazásban. Egy jelentkező legfeljebb három fotóval vehet részt a pályázaton.

Mindenkinek sok szerencsét kívánunk!