2024. április 23., kedd
TARTOMÁNYI KORMÁNY

További sportberuházások Bégaszentgyörgyön

Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár munkalátogatást tett Bégaszentgyögyben (Žitište), ahol Mitar Vučurević községi elnökkel, illetve a sportegyesület tagjaival megbeszélést tartott a sport- és sportinfrastruktúrába irányuló beruházások folytatásáról. A megbeszélés után a titkár megtekintette a bégaszentgyörgyi futballklub felújított öltözőit, mely részben tartományi beruházásból valósult meg.

– Bégaszentgyörgy egyike azoknak a községeknek, amelyek sokat fektetnek a sportba. Mi szívesen működünk velük együtt olyan projektek megvalósításában, amelyek még jobb feltételeket biztosítanak a sportoláshoz Bánát ezen részén. Sok jó futballista származik erről a területről – mondta Basta. A titkár kiemelte, prioritást élvez az iskola sportinfrastruktúrájának fejlesztése is.

Mitar Vučurević elmondása szerint az elmúlt években sokat fektettek az adott település sportinfrastruktúrájába. Az egyik legjelentősebb beruházásként kiemelte a pálmajori (Banatsko Karađorđevo) sportcsarnok építését, a kültéri sportpályák kiépítését és felújítását, valamint a futballstadionok rekonstrukcióját.

– Az összes projektunkat irigylésre méltó szinten támogatta a tartományi sport- és ifjúsági titkárság – hangsúlyozta Vučurević, hozzátette, a tartományi kormány közel 60 millió dinárt fektetett be a pálmajori sportcsarnokba. Vučurević szerint nagy az érdeklődés a sportolás iránt, ezért továbbra is támogatják az iskolai sportok fejlődését, valamint a sportversenyek szervezését.

Basta és Vučurević meglátogatta a törzsudvarnoki (Banatski Dvor) futópályát és a pálmajori stadiont is.