2024. április 26., péntek
DIVAT

A nőiesség szimbóluma

A harisnya érzékeny, nylon anyagból készült klasszikus ruhadarab, mely elengedhetetlen része a női téli ruhatárnak, különösen akkor, ha szoknyát szeretnénk viselni.
A második világháború idején jelentek meg a piacon az első szintetikus anyagból készült harisnyák. A selyemből készült harisnyákkal szemben a műszálból előállított darabok gyártási költségei sem voltak magasak, így mindenki számára elérhetővé váltak. Az akkori hölgyek számára, akik a mai nőknél sokkal gyakrabban viseltek szoknyákat és ruhákat, ideális ruhadarab volt.

Ma is szívesen viseljük a harisnyákat, hisz alakformáló hatást váltanak ki a has- vagy a csípőrészen, praktikusak, kellemes melegérzetet biztosítanak, és ha a megfelelő méretet választjuk, akkor mindig a helyükön maradnak. Néhány apró szabályt betartva, igazán nőiesek, és elegánsak lehetünk bennük. Miniszoknyához és magas sarkúhoz sűrű szövésű harisnyát válasszunk. A combcsizmához a feltűnő harisnya illik a legjobban. A fényes anyagból készültektől kéretlen plusz kilókat kaphatunk, így csak a vékonyabb hölgyek válasszák őket. A karcsúbb és nyújtott optikai hatás érdekében válasszunk cipőnkkel, szoknyánkkal megegyező színű darabot. Zárt orrú cipőhöz viseljük.